BTW zonnepanelen terugvragen

BTW Zonnepanelen terugvragen

Heeft u in 2012 of daarna zonnepanelen op uw woning laten plaatsen, dan kunt u alsnog de door u destijds betaalde btw over de aanschaf terugvragen.

ZonnepanelenTot voor kort kwam de Belastingdienst niet meer tegemoet aan een verzoek om btw-teruggaaf voor zonnepanelen die vóór 20 juni 2013 op de woning waren geplaatst. Een recente uitspraak van de Hoge Raad heeft de zaak echter veranderd. In een nieuwsbericht, daags voor kerst, laat de Belastingdienst weten dat particulieren die in 2012 panelen hebben aangeschaft voor hun woning, de btw met betrekking tot die panelen alsnog kunnen terugvragen.

Om de btw te kunnen terug vragen moet u het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders invullen. Na ontvangst van dit formulier, ontvangt u van de Belastingdienst een aangiftebiljet 2012 voor de omzetbelasting. Met dit aangiftebiljet kunt u de btw op de zonnestroominstallatie alsnog terugvragen.

Heeft u de oude rekening niet meer? Neem dan contact op met Hetslimmehuis, dan sturen wij u een kopie van de aanschaf zodat u de BTW alsnog kunt terug vragen.

By |2018-10-31T13:23:47+01:00januari 9th, 2018|Nieuws berichten, Smart Energy|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: