Smart Energy2018-08-09T17:01:42+02:00

Zonnepanelen, omvormers en complete systemen

Smart Energy – Slim energie opwekken met zonnepanelen en zonneboilers

Zonnepanelen wekken elektriciteit op die er direct voor zorgt dat jouw eigen energie rekening lager wordt. Een zonnepanelen installatie is eenvoudig te realiseren, gaat zeker 25 jaar mee en heb je al terugverdiend binnen gemiddeld 6 jaar. Je kunt klein beginnen met enkele panelen maar ook groot eindigen waarbij jij je volledige jaarverbruik geheel zelf opwekt. Hetslimmehuis levert complete doe-het-zelf systemen zonnestroom systemen voor de handige eigenaar maar ook turn-key installaties compleet met installatie, monitoring en onderhoud.

Hoe werkt een zonne-energie installatie?

  • De zonnecellen in het zonnepaneel zetten het zonlicht om in gelijkstroom (DC) en deze wordt ontvangen door de omvormer,
  • De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom en stuurt deze door naar de meterkast,
  • De opgewekte zonne-energie gebruik je eerst zelf. Als je meer energie opwekt dan je op dat moment gebruikt, wordt dat teruggeleverd aan het energie netwerk van jouw energieleverancier of opgeslagen in je eigen zonnestroom opslagsysteem,
  • De meter in de meterkast houdt het verbruik en de teruglevering bij, dit noemen wij salderen. Als je in een jaar meer verbruikt hebt dan zelf opgewekt, betaal je het verschil aan de energieleverancier.
  • Een zonneboiler maakt warm water, geschikt voor douchen, (af)wasmachine en de centrale verwarming en bespaart op je gasverbruik.

Hoe passen zonnepanelen bij jouw huis?

De adviseurs van Hetslimmehuis kunnen je kosteloos adviseren over de mogelijkheden. Dat doen we bij jou thuis. Wij vertellen je graag over welk zonnepaneel en omvormer het beste past, of er aanpassingen nodig zijn in de meterkast en hoe het met salderen en BTW teruggave zit. Na het adviesgesprek brengen wij een offerte uit, gebaseerd op jouw situatie. Je krijgt direct inzicht in de investering, de BTW teruggaaf, de jaarlijkse opbrengst en het financieel rendement. Ben je handig en wil je snel een zonnestroom systeem werkend krijgen? Doe het dan zelf! Wij leveren je een compleet systeem met alle onderdelen, een bouwbeschrijving en zetten de installatie daarna voor je in bedrijf.

Doe het zelf systeem

Hetslimmehuis levert alleen A-merken zonnepanelen en omvormers. Daarover zijn wij zo tevreden dat wij de Doehetzelf-pakketten leveren met minimaal 5 jaar garantie op alle onderdelen!

Maar Hetslimmehuis kan ook de volledige installatie voor je verzorgen. Onze professionele installateurs werken volgens de NEN-1010 richtlijnen. Een garantie voor een veilig en vakkundig aangelegde installatie. Onze offerte vertelt je precies waar je aan toe bent. En wil je voorbereid zijn op de toekomst, overweeg dan om de meterkast aan te passen. Samen met het zonnepanelen systeem kun je dan van een BTW voordeel profiteren waar je later zeker geen spijt van krijgt als je jouw slimme woning volledig gaat elektrificeren en van het gas af gaat.

Twijfel je nog omdat je zonnepanelen op jouw huis niet mooi vindt? Daar hebben we diverse oplossingen voor. Van zwarte panelen op je dak of in je dak tot en met complete dakpannen met zonnecellen ingebouwd.

Meer weten? Vul het informatie formulier in en wij nemen contact met je op voor een afspraak.

Recente artikelen

Zonnepanelen

Omvormers

Montage materiaal

Offerte Aanvragen