Omvormers2018-04-05T10:19:50+02:00

Omvormers

De omvormer is een onmisbare schakel in de maximale efficiëntie en veiligheid van uw zonnestroomsysteem. Een omvormer probeert zoveel mogelijk energie te halen uit uw panelen en deze om te zetten in wisselstroom voor het elektriciteitsnetwerk.

Wij leveren alleen de beste merken omvormers van SolarEdge, Growatt, SMA en Victron Energy. De keuze wordt bepaald door het vereiste vermogen, de efficiëntie, de prijs of de toekomst. Want wij houden nu al rekening met opslag van energie in thuisaccu’s. En dan kan het wenselijk zijn om zonnepalen direct op uw accu aan te sluiten in plaats van de stroom eerst om te vormen naar wisselspanning. Zo gaat er geen onnodige energie verloren.

Enkele tips voor de keuze van een omvormer

Onderstaande tabel vat in één oogopslag de eigenschappen van elk type omvormer samen.

Wilt u gewoon een degelijke omvormer met eenvoudige monitoring via het web of een app, kies dan de gunstig geprijsde Growatt omvormers. Wilt u het neusje van de zalm op het gebied van beheersbaarheid, de maximale opbrengst per paneel of heeft u last van schaduw werking op het dak, kies dan de SolarEdge omvormers. De Victron Energy omvormers zijn speciaal bedoeld voor (thuis)accu’s. Deze kunt u niet zomaar aansluiten op uw eigen huisinstallatie. De SMA omvormer is een zeer goed en degelijke alternatief voor elke omvormer en is ook voorbereid voor uitbreiding naar een thuisaccu. Laat u door ons goed voorlichten voordat u zelf een keuze maakt, ook als het gaat om vermogenskeuze, dimensionering en rendement van de omvormer.

Voor meer informatie kunt u via het menu diverse specificaties teruglezen van de verschillende omvormers.

Recente artikelen

SolarEdge

SMA

Growatt

Victron Energy