Victron Energy solar2018-04-05T10:16:29+02:00

Victron Energy solar controllers

Victron Energy is vooral bekend onder bezitters van een boot, caravan of camper die een 220Volt omvormer aan een accu aansluiten. Maar de Nederlandse firma levert inmiddels een brede set aan energie oplossingen waarmee zelfs een complete off-grid toepassing kan worden gebouwd waarbij zonnepanelen voor de stroomopwekking zorgen.

De keuze voor Victron Energy is een logische als zonnepanelen direct op een accu systeem worden aangesloten. De MPPT omvormers hebben een bijzonder hoge efficiency tot wel 98% en kunnen perfect afgesteld worden op elk type accu. Afhankelijk van de accu capaciteit en de panelen wordt een geschikte MPPT lader gekozen. De nieuwe MPPT laders schakelen de belasting uit als de accu een gevaarlijk niveau heeft bereikt en zijn voorzien van Bluetooth software zodat gekoppeld kan worden met een telefoon. Deze oplossing is ideaal voor vakantiehuisjes, strandhuisjes, voor op de boot of op de camper.

Voor meer uitgebreide configuraties is de Easy Solar beschikbaar. Dit is een gecombineerde MPPT Controller met 230Volt omvormer en een AC distributie paneel in één behuizing. Dit scheelt bekabeling en biedt een hoge mate van veiligheid door de ingebouwde zekering automaten. Zelfs een monitoring functie is ingebouwd die desgewenst de informatie kan uploaden naar het Internet.

Wilt u meer weten over thuis accu’s en off-grid kijk dan eens bij onze Smart Storage oplossingen die wij geheel op maat met Victron Energy producten kunnen samenstellen.

Recente artikelen

Doe-het-zelf pakket

Offerte Aanvragen