Dunnefilm zonnepanelen2018-04-02T16:18:09+02:00

Dunne film of CIS zonnepanelen

Dunne film of CIS (Copper Indium Selenium) panelen zijn op twee smalle contactstrips na volledig zwart en daarom esthetisch gezien zeer aantrekkelijk. Deze panelen verdienen het echt om ‘all black’ genoemd te worden. Ook financieel zijn de panelen erg aantrekkelijk.

Dunne film panelen presteren beter bij zwakke zonnestraling dan standaard panelen en kunnen beter omgaan met schaduw over de breedte van het paneel. Daarom worden ze op een plat dak ook bij voorkeur in portret gemonteerd. Daarnaast hebben ze een lagere temperatuurcoefficient van het vermogen waardoor het vermogen beter is bij hogere temperaturen. Alles bij elkaar ligt de opbrengst per Wattpiek van CIS panelen in de meeste gevallen zo’n 10% hoger maar is de opbrengst per vierkante meter lager vergeleken met poly- of monokristallijne panelen.

Doordat de panelen een kleiner oppervlakte hebben (100x130cm) kunnen er soms wel heel goede oplossingen mee gecreëerd worden op kleine daken of rondom een dakkapel. Laat u door ons goed adviseren voordat u zelf een keuze maakt.

Onderstaande tabel toont als voorbeeld enkele configuratie’s met dunnefilm panelen van Solar Frontier en omvormers. De prijzen zijn inclusief BTW en montage materiaal maar exclusief montagekosten.

Recente artikelen

Doe-het-zelf pakket

Offerte Aanvragen