Ruimte afhankelijk verwarmen2018-04-24T15:42:21+02:00

klimaathuisRuimte afhankelijk verwarmen

Ruimte afhankelijke verwarmen is veel zuiniger én comfortabeler dan het hele huis verwarmen. Je verwarmt immers alleen die ruimte op een tijdstip dat het echt nodig is. Dus de slaapkamer kan overdag uit en de woonkamer kan ’s avonds een graadje warmer.

Vrijwel elk type radiator in huis of de vloerverwarming, kan worden bestuurd. Met behulp van persoonlijke profielen kan de warmte afgifte voor elk individu worden ingesteld. In de nacht wordt de temperatuur terug geregeld terwijl je in de ochtend opstaat met een comfortabele hoger ingestelde temperatuur. En dat kan per ruimte en ook afhankelijk van het weer. En met een Alles-Uit knop bij de entree van de woning kan in één keer alles uit en aangeschakeld worden voor als je plotseling weg moet. Of wil je op afstand alvast de kachel aanzetten met je mobiele telefoon? Dat kan natuurlijk ook.

klimaat0700090006:00 – 08:00: Goede morgen!

Een prettige start van de dag als de badkamer een comfortabele temperatuur heeft van 22 graden en de keuken is verwarmd tot 21 graden. Omdat je in de andere ruimtes nauwelijks zult komen is de verwarming hier lager ingesteld.

klimaat2300070008:00 – 17:00: Prettige dag!

Na het ontbijt ga je naar je werk. De temperatuur in alle vertrekken kan terug geregeld worden tot een besparende 17 graden. Natuurlijk kunnen er ook uitzonderingen worden toegepast. Bijvoorbeeld als je besluit een dagje thuis te werken.

klimaat1900230017:00 – 23:00: Welkom thuis!

Na een dag werken is het fijn als je weer thuis komt in een behaaglijke woning. De woonkamer  is verwarmd tot een prettige 22 graden, de keuken tot 20 graden en in slaapkamer staat de temperatuur nog wat lager als je na 23:00 uur naar bed.

De temperatuur regeling kan uitgebreid worden met sensoren die de thermostaat van een ruimte tijdelijk verlaagd als een raam wordt opengezet om te luchten. Of met speciale schakelaars die een IR warmte panelen besturen als je op een specifieke plek wat extra warmte nodig hebt zonder dat je de hele CV installatie wilt laten draaien. Voor een goed klimaatadvies is een bestudering van de woning en het gevraagde comfort niveau van groot belang. Laat je dus goed voorlichten.

Producten

Radiator Thermostaat

Ruimte Thermostaat