Veilig wonen2018-04-24T16:19:01+02:00

Veilig Wonen

Bij beveiliging van ons huis denken wij direct aan alarm systemen. Deuren en ramen die openstaan worden gedetecteerd en kunnen automatisch vergrendeld worden. Infrarood en rook detectoren houden binnen en buiten toezicht op het huis en schakelen alarmgevers aan in geval van nood. Camera bewaking neemt beelden op en kan deze naar jouw mobiele telefoon toezenden. Heb je al een alarmsysteem en wil je dit koppelen met de uitgebreide functies van Hetslimmehuis? Dat kan ook! Kijk eens bij het thema Alarm Systemen voor meer informatie over het beveiligen van jouw woning.

Veilig in huis

Veiligheid kan ook worden gecombineerd met verlichting. Als je een donkere ruimte betreedt, schakelt automatisch het licht aan. Of als je ‘s nachts uit bed stapt zorgt speciale verlichting in de plinten langs de vloer er voor dat je veilig je weg kunt vinden. En om inbrekers af te weren kan een simulatieprogramma er voor zorgen dat het lijkt alsof je aanwezig bent. Of wat te denken bij een brand- of rookalarm? Dan worden stopcontacten automatisch afgeschakeld en de verlichting van vluchtwegen aangeschakeld.

Veilig Internet

Hetslimmehuis koppelt jouw persoonlijke alarminstallatie aan het Internet. Hierdoor word je via email of met een tekstbericht op de hoogte gebracht van een alarmmelding. Maar het bericht kan uiteraard ook naar iemand anders worden gestuurd.

Een veilig Internet betekent ook dat het gebruik van computers en tablets in huis veilig moet kunnen gebeuren. Hetslimmehuis kan periodiek de Internet verbinding en de in huis aanwezige apparatuur controleren op inbraak pogingen, virussen en de juiste software. Zo kun je veilig surfen en veilig betalingen verrichten. Desgewenst krijg je een certificaat dat aantoont dat je goed beveiligd bent tegen Internet aanvallen.

Alarm systemen

Veilig in huis

Veilige ICT