Alarm systemen2018-04-24T16:22:08+02:00

Een huisalarm installatie

Het is voor veel mensen een nachtmerrie: het huis is leeggeroofd door inbrekers. Helaas wordt die nachtmerrie soms ook werkelijkheid. Om de kans op inbraak te verkleinen valt er volgens deskundigen nog heel wat te verbeteren aan ons huis en ons gedrag. Hetslimmehuis kan helpen om de woning te beschermen tegen inbraak. Daarvoor zijn een paar tips:

  1. Zorg ervoor dat dieven niet binnen kunnen komen door goed hang en sluitwerk en door deuren en ramen gesloten te houden bij afwezigheid en zorg dat de woning zichtbaar is vanaf de openbare weg.
  2. Dieven willen niet opgemerkt worden. Monteer schrikverlichting, dat wil zeggen buitenverlichting die reageert op beweging.
  3. Monteer een slim systeem dat verlichting automatisch aan en uit schakelt als de woning verlaten is. Dit wekt de indruk dat er toch iemand aanwezig is.
  4. Monteer sensoren in het huis die een alarm activeren als dieven toch zijn binnen gekomen. Laat de sensoren een hoorbaar en zichtbaar alarm activeren en alle verlichting aanschakelen. En verstuur een melding naar andere personen of eventueel een meldkamer van politie.
  5. Monteer camera’s die automatisch bewegingen registreren en opnames maken en maak melding van een alarmsysteem door middel van stickers op ramen en deuren.

Infrarood Sensor

Rook of CO2 Melder

Alarm Sirene