Smart Metering2018-04-24T16:45:03+02:00

Smart Metering – Slim schakelen in de meterkast

Met de komst van slimme en energiezuinige huizen neemt ook de vraag toe naar meer intelligentie in de meterkast.

Daarmee bedoelen wij niet de Slimme Meter van het energiebedrijf. Die is er voorlopig alleen nog voor de energieleverancier en als consument heb je daar weinig aan.

Als wij in Nederland overstappen van gas naar elektrisch verwarmen en van benzine/diesel auto’s naar elektrische auto’s, zal automatisch de vraag naar elektrische energie in onze woning toenemen. Jouw energie leverancier zal je dan adviseren om de huisaansluiting te verzwaren tot boven 3×25 Ampere. Maar daarmee gaat de rekening meteen met ruim € 600 per jaar omhoog aan vastrechtkosten. En dat dat slimmer kan, dat is het uitgangspunt bij onze Slimme Meterkast.

De problemen doen zich voor als er meerdere zware gebruikers zijn zoals elektrisch verwarmen met warmtepompen en/of warm tapwater maken met doorstroomverwarmers en boilers, elektrisch koken en laadpalen voor de auto. De som van deze gebruikers neemt dan toe tot boven de 25 Ampère hoofdzekering met als gevolg dat deze uit zal schakelen.

De norm NEN1010 die door traditionele elektriciens zal worden toegepast schrijft een zekeringwaarde met bijbehorende selectiviteit voor. Maar met een slim ontwerp zijn er nu betere methoden die belasting detecteren en bepaalde elektriciteitsgroepen voorrang geven. Zeker als jij ook nog eens zelf stroom opwekt met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Dus voordat je besluit om de aansluiting naar de woning te verzwaren kun je eerst eens een afspraak maken met een specialist van Hetslimmehuis. Hij adviseert je graag in de mogelijke alternatieven.

Meterkast 3.0

Unlimited Power

Referentie verhalen

Opa Johan en Hetslimmehuis

Hetslimmehuis heeft een demonstratie filmpje gemaakt over Opa Johan. Opa Johan woont in een senioren appartement dat enkele kleine aanpassingen heeft ondergaan door Hetslimmehuis. Hierdoor kan Opa Johan gemakkelijk de verlichting bedienen, schakelen lampen automatisch [...]

By |maart 3rd, 2017|Categories: Nieuws berichten, Referentie Case, Smart Home|Tags: |0 Comments

Klimaat regeling voor muziekstudio in woonschip

Rombout woont met zijn gezin in een oud binnenvaartschip dat is verbouwd tot woonschip. Het schip bevat een ruime woonkamer middenin en slaapruimtes achterin het schip. Voorin is een muziekstudio gebouwd waarin vele kostbare muziek [...]