Unlimited Power2018-04-24T16:43:56+02:00

Unlimited Power

Stel je voor dat je een tekort hebt aan elektrisch vermogen in huis. Bijvoorbeeld voor elektrisch koken, of in de schuur voor een lasapparaat of compressor. Of je wilt zo af en toe 3-fase krachtstroom willen gebruiken terwijl de huisaansluiting maar 1-fase 35A biedt.

 

De meest toegepaste oplossing is om dan de huisaansluiting te verzwaren. In Nederland kost een aansluiting tussen 1x10A en 3x25A ongeveer 240 euro aan vastrechtkosten. Met een 3x25A aansluiting kun je tegelijkertijd totaal 3×5750 Watt aan elektrisch vermogen verbruiken. Wil je meer dan moet de aansluiting van de netleveranciers worden verzwaard naar 3x35A of 3x50A en stijgen de kosten met jaarlijks € 700 of € 1.100 euro. Bovendien moet de meterkast stevig uitgebreid worden.

Maar eigenlijk gebruik je die extra capaciteit alleen maar op piek momenten. Bijvoorbeeld als de jacuzzi aanstaat of als je gaat koken. Zou dat niet slimmer kunnen? Ja natuurlijk! Hetslimmehuis levert een oplossing die ongelimiteerd vermogen kan leveren door de inzet van Victron apparatuur samen met een set accu’s. Op benodigde piek momenten wordt het tekort aan stroom eenvoudig aangevuld uit de accu’s.

De hoeveelheid die kan worden toegevoegd is afhankelijk van de Victron omvormer. Er zijn omvormers beschikbaar vanaf 650 Watt tot 15.000 Watt en omvormers kunnen parallel en in 1, 2 of 3 fase worden geschakeld. Zo kan één 16A aansluiting met twee 3000 Watt omvormers totaal ruim 9.000 Watt aan vermogen leveren. De duur wordt dan bepaald door de accu capaciteit. Bovendien komt hiermee ook een UPS functie beschikbaar zodat ook bij een stroomstoring en toch nog steeds meer dan voldoende vermogen beschikbaar blijft. En uiteraard kunnen zonnepanelen aan het systeem toegevoegd worden.

Deze Victron Unlimited Power oplossingen kunnen desgewenst ook mobiel gemaakt worden. Handig voor in een bus of in een boot. Of in een caravan of vakantiehuis waar vaak maar een 6A aansluiting beschikbaar is. Zo heb je altijd voldoende elektriciteit beschikbaar.

Meterkast 3.0

Unlimited Power

Informatie Aanvragen

Referentie verhalen

Opa Johan en Hetslimmehuis

Hetslimmehuis heeft een demonstratie filmpje gemaakt over Opa Johan. Opa Johan woont in een senioren appartement dat enkele kleine aanpassingen heeft ondergaan door Hetslimmehuis. Hierdoor kan Opa Johan gemakkelijk de verlichting bedienen, schakelen lampen automatisch [...]

By |maart 3rd, 2017|Categories: Nieuws berichten, Referentie Case, Smart Home|Tags: |0 Comments

Klimaat regeling voor muziekstudio in woonschip

Rombout woont met zijn gezin in een oud binnenvaartschip dat is verbouwd tot woonschip. Het schip bevat een ruime woonkamer middenin en slaapruimtes achterin het schip. Voorin is een muziekstudio gebouwd waarin vele kostbare muziek [...]