Victron ESS2017-02-27T19:51:04+01:00

Victron Energy Storage System

Het Victron Energy Storage System (afgekort ESS) is een energie opslag systeem dat is bedoeld voor zelf-consumptie van opgewekte energie. Samen met zonnepanelen kan het dienst doen als een energie backup systeem voor het geval de stroom van het net wegvalt. Het ESS is niet bedoeld voor Off-Grid situaties. Het vereist een solide aansluiting voor teruglevering van overtollige energie en het geladen houden van de accu’s.

Optimaal gebruik van Solar Energy

Op momenten dat er meer zon energie wordt opgewekt dan je verbruikt, wordt de overtollige energie opgeslagen in accu’s. De opgeslagen energie kan dan gebruikt worden op momenten dat er onvoldoende zon energie beschikbaar is, bijvoorbeeld als het bewolkt is tijdens nachtelijke uren. En als de accu’s vol zijn wordt er teruggeleverd aan het net.

De opgeslagen energie kan ook worden gebruikt als de netverbinding wegvalt, bijvoorbeeld door een storing in het netwerk van de leverancier. Afhankelijk van het type accu en de accu capaciteit wordt bepaald hoeveel energie gebruikt kan worden voor latere momenten. De optimale gezondheid van de accu’s is hierbij bepalend.

Het ESS kun je  zien als een toevoeging of uitbreiding op een bestaand zonnestroom systeem. Investeringen in panelen en omvormers blijven dan behouden. Maar er kan ook een nieuw ontwerp worden gemaakt waarbij de zonnepanelen met behulp van een MPPT tracker rechtstreeks op de accu’s worden aangesloten. Dit voorkomt omzettingsverliezen die normaliter in omvormers plaatsvinden en is dus efficiënter.

Elk ESS is voorzien van een monitoring functie die, gekoppeld via Internet, op afstand beheerd en bestuurd kan worden. Onderstaande afbeelding toont de verschillende variaties die mogelijk zijn. Een ESS kan geleverd worden in een 1-fase of 3-fase uitvoering en in vermogens van 3 kW tot 60 kW. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Informatie Aanvragen