Techniek2015-03-27T15:05:33+01:00

Techniek

De technologie die door Hetslimmehuis wordt gebruikt bestaat uit verschillende onderdelen. Centraal staat de Homematic technologie van de Duitse leverancier eQ-3. De Homematic centrale regelt de besturing en kan uitgebreid worden met verschillende sensoren en schakelaars. Voor bewakingsdoeleinden kan dit uitgebreid worden met Axis camera’s terwijl QNAP technologie voor opslag van beeld en geluid dient. Het QNAP apparaat kan daarbij ook gebruikt worden als opslag (of backup) voor uw eigen MP3 collectie, digitale foto’s en filmbestanden. Daarbij kan de QNAP dan aangesloten worden op jouw televisie zodat je alles kunt bekijken met een druk op de afstandsbediening.

Eenvoudig en Uitbreidbaar

Je hoeft geen wetenschapper te zijn om met oplossingen van Hetslimmehuis je eigen woning of bedrijfsruimte naar individuele behoeften in te stellen en af te stemmen. De verschillende onderdelen laten zich eenvoudig installeren en bedienen. Het Slimmehuis groeit mee met de behoefte die je nu hebt of voor later. Van het eenvoudig bedienen van verlichting tot een complete huisbesturing. En met het groeiend aantal slimme apparaten in jouw huis, zorgt Hetslimmehuis voor integratie van al die apparaten tot één overzichtelijk en eenvoudig bedienbaar geheel. Want reken maar dat je de komende jaren steeds meer slimme apparaten in huis zult krijgen.

Slim en Betrouwbaar

Hetslimmehuis wordt opgebouwd rondom de Homematic centrale. Een slim kastje dat bijvoorbeeld wordt geplaatst in de meterkast maar ook gewoon een plekje kan vinden op een meubel in de woonkamer. Het kastje is met het Internet verbonden en communiceert met andere slimme componenten in huis op een draadloze wijze. Lastige kabels of moeilijke en dure aanpassingen in huis zijn dus niet nodig. Mocht je al een huisinstallatie hebben, zoals de verlichtingschakelaars in de muren, een bedraad alarmsysteem of zelfs een FS20 huissysteem, dan kunnen deze eenvoudig met Hetslimmehuis worden gekoppeld. En kies je voor 100% betrouwbaarheid dan kun je ook alles met draadverbindingen uitvoeren. Batterijen in de Homematic centrale zorgen ervoor dat ook bij stroomuitval de huisbesturing gewoon door kan gaan.

Overal en Altijd

Met Hetslimmehuis kun je vanaf een Smartphone of Tablet computer, thuis maar ook op afstand de kachel of airconditioner aanzetten, de deur op slot draaien, ruilluiken, zonneschermen en ramen sluiten en de verlichting regelen. Zelfs hele scenario’s zijn mogelijk. Dus de verwarming een graadje hoger, de verlichting een beetje gedimd en de deur op slot als je gezellig een film gaat kijken.

Afwezigheid simulatie en alarmering

Tijdens afwezigheid waakt Hetslimmehuis over jouw woning. Een slim programma schakelt enkele lampen of zelfs de televisie aan en uit om aanwezigheid te simuleren. Een alarm systeem beschermt tegen inbrekers en meldt problemen direct per SMS, email of desnoods aan een meldkamer. Met behulp van camera’s kan direct vanaf een smartphone meegekeken worden en worden de beelden buitenshuis opgeslagen voor verdere analyse. Maar ook wordt het klimaat bewaakt en wordt de temperatuur automatisch verhoogd zodra je weer terug bent van een weekendtrip of een langere vakantie.

Alles is mogelijk. Je moet het simpel bedenken.