Bediening en besturing2015-03-27T15:40:22+01:00

Bediening en besturing

De bediening en besturing van Hetslimmehuis kan op verschillende manieren. Schakelaars en sensoren kunnen rechtstreeks opdrachten geven aan de actoren zonder tussenkomst van een centrale. Eenvoudige maar zeer betrouwbare schakelingen zijn dan mogelijk. Met een afstandsbediening kun je dan het licht aan- en uitschakelen of een infrarood sensor detecteert dat iemand een ruimte binnenloopt en laat een lamp voor 2 minuten branden. Ook een thermostaat kan zonder tussenkomst van de centrale, een cv-radiator dichtdraaien als een raam open wordt gezet, of opendraaien als de ruimte te koud is.

communicatie-overzicht

Voor uitgebreidere programmeer mogelijkheden, het loggen van gegevens of vol-automatische besturing, is een centrale noodzakelijk. Deze centrale kan worden verbonden met het huisnetwerk (Ethernet of Wireless) en het Internet. Zo wordt de besturing via een smartphone (Apple iPhone of Android) of een iPad mogelijk gemaakt. Natuurlijk kan dat ook met een web interface vanaf een willekeurige PC.

Ook als sensoren rechtstreeks met een actor communiceren, blijft de centrale op de hoogte van de status van zowel de sensor als de actor. Op deze wijze kan de centrale ingrijpen als de situatie daar om vraagt, bijvoorbeeld om een alarm te genereren of een boodschap per email te sturen. Alles is mogelijk, je moet het slim bedenken.