Het gezin2015-03-27T15:28:17+01:00

Het gezin

fotosearch_k2096415In het gezin speelt een combinatie van gebruiksgemak en veiligheid een grote rol. Kinderen laten per ongeluk een deur openstaan of vergeten het licht uit te doen. En zelf wil je ‘s avonds genieten van je favoriete film of tv-programma met de juiste sfeerverlichting.

Hetslimmehuis moet het huiselijke leven van een gezin gemakkelijker en veiliger maken. Hetslimmehuis waarschuwt je als deuren en ramen nog openstaan, schakelt automatisch verlichting aan en uit en bewaakt het huis als je een keer een weekend weg bent.

Maar Hetslimmehuis schakelt ook apparaten of verlichting aan of uit via een afstandsbediening, of met behulp van jouw iPad of mobiele telefoon. Zo kun je zelf je sfeer verlichting creeren met dimmers en schakelaars en de instellingen hiervan opslaan zodat je ze voor specifieke momenten weer kunt oproepen.

En naarmate het gezin groeit en ouder wordt, kan Hetslimmehuis zich aanpassen aan de dan geldende behoefte. Want als kinderen tieners worden, willen ze ook een computer of tablet waarmee ze op hun eigen kamer muziek kunnen luisteren of films kunnen kijken. Draadloos Internet of het delen van beeld- en geluidsinformatie overal door het huis heen zijn dan thema’s die door Hetslimmehuis mogelijk worden gemaakt. Maar misschien ook wel het afschermen van bepaalde Internet content want het veilig gebruik van Internet voor kinderen is een vak apart.

tablet-pc-cadeau_k112642861Hetslimmehuis kan ook een Multimedia speler plaatsen die al het geluids- en beeldmateriaal veilig opslaat en ter beschikking stelt. Zo kun je een film of foto reportage op elk type beeldscherm afspelen, zelfs op een oudere televisie die in de slaapkamer staat. Extra  kopieën kunnen worden verstuurd naar het Internet zodat er bij brand of waterschade niets verloren gaat. En via datzelfde Internet kun je jouw foto’s ook laten zien als je op bezoek bent bij familie of vrienden. Alles is mogelijk: je moet het slim bedenken!