Smart Storage2018-04-24T16:50:16+02:00

Smart Storage – Energie opslaan in een thuisaccu

Als jouw slimme huis zelf energie opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, kun je er ook voor kiezen om deze energie op te slaan in een thuisaccu. De opgeslagen energie kan dan op een later moment worden gebruikt. Bijvoorbeeld als het donker is en de zonnepanelen niet meer werken, of als er een stroomstoring is.

In Nederland is het financieel gezien voordelig om de zelf opgewekte energie terug te leveren aan het net. Het verrekenen van de kosten van verbruikte energie en terug geleverde energie noemen we salderen en het verschil betaal je aan de elektriciteitsleverancier. Maar deze salderingsregeling zal binnen enkele jaren worden aangepast. Ook kun je binnenkort energie afrekenen tegen variabele tarieven: je koopt energie als deze goedkoop is en je levert energie als de vergoeding zo hoog mogelijk is. De thuisaccu kan in die situaties helpen om tegen gunstige tarieven energie te verhandelen.

Onafhankelijk van zonnepanelen

De Smart Storage oplossing van Hetslimmehuis werkt geheel onafhankelijk van jouw zonnepanelen. Dus investeringen die je eerder hebt gedaan blijven gebruikt worden, zoals de omvormer voor jouw zonnepanelen. Wil je een zo hoog mogelijk rendement behalen, dan adviseren wij jou om gebruik te maken van speciale MPPT omvormers die direct op de accu’s worden aangesloten. Maar ook combinaties zijn mogelijk, geheel afhankelijk van de hoeveelheid energie die jouw zonnepanelen kunnen opwekken en de hoeveelheid energie die je wilt opslaan.

Off-Grid

Zoek je een oplossing waarbij je helemaal onafhankelijk wilt (of moet) zijn van het energie netwerk, dan kun je met een Off-Grid oplossing toch je energie behoefte invullen. Een 100% Off-Grid situatie is niet in alle gevallen mogelijk. Zeker niet in Nederland omdat wij in de winter te weinig zon hebben om de accu’s weer vol te krijgen. Maar in combinatie met bijvoorbeeld een kleine windmolen of een mini-aggregaat is er toch veel mogelijk.

Energietransformatie

Wij van Hetslimmehuis zijn er van overtuigd dat binnen enkele jaren alle huishoudens met thuisaccu’s gaan werken. De transformatie van gas naar elektriciteit voor koken en verwarmen van ons huis zal een grote investering vragen van de kabel infrastructuur in Nederland en in onze woningen. Een thuisaccu kan daar hulp bieden maar in de meeste gevallen zal een aansluiting aan het netwerk toch vereist blijven.

Overweeg je een thuisaccu aan te schaffen of wil je eens weten of Off-Grid een mogelijkheid is, laat je dan eerst goed door ons voorlichten. Energie Opslag is geen eenvoudig product maar een maatwerk oplossing.

Victron ESS

Victron Off-Grid

Informatie Aanvragen