Van ouderwetse verlichting moderne slimme verlichting maken

Stel je hebt een hal of gang met een deur naar buiten. Op de hal komen andere ruimtes uit en een trap naar boven. In een gewoon huis zit dan bij de buitendeur een lichtschakelaar, er zit er eentje bij de trap en vaak zitten er ook nog lichtschakelaars bij de deuren naar de andere ruimte. Zo’n schakeling noemen we een hotel schakeling. Ongeacht hoe je de knop bedient, het licht kan met elke knop aan of uit geschakeld. Daar is niets slims aan. En waarom zou je het willen?

Nou, bijvoorbeeld omdat sommige huisbewoners het licht vergeten uit te doen. Een hal is een verkeersruimte. Je loopt er doorheen maar je verblijft er niet. Het licht hoeft dus alleen maar aan als je de hal inloopt en kan daarna weer uit. En hiermee kan Hetslimmehuis helpen. Door slimme infrarood schakelaars te plaatsen die de aanwezigheid detecteren. Of het openen en sluiten van een deur detecteren. Of alleen aangaan als het buiten donker is. En vooral aangaan als er een brandalarm is. Zo kun je dus heel veel situaties bedenken waarbij jij niet meer hoeft na te denken of het licht nu aan moet of uit moet. Dat doet Hetslimmehuis voor je.

In een instructie filmpje laten wij zien hoe we de verlichting in jouw huis slim kunnen maken. In het filmpje kun je zien dat we daarvoor gewoon de bestaande schakelaars blijven gebruiken, en zelfs (een deel) van de bedrading. Zo hoef je niet te veel te investeren. Want comfort of veiligheid hoeft echt niet zo heel veel te kosten.

By |2015-02-27T14:11:40+01:00februari 27th, 2015|Smart Home|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: