Hoe kan een webcam een huis slimmer maken?

Hetslimmehuis ontwerpt en levert huisalarm installaties. Gewoon om ervoor te zorgen dat de boeven buiten blijven. Op elke deur of raam wordt een sensor geplaatst die bewaakt of de deur open gaat terwijl dat niet de bedoeling is. En met een infrarood detector bewaak je een ruimte zodat je een signaal krijgt als iemand die ruimte betreedt.

In Hetslimmehuis kunnen die sensoren ook voor andere functies worden gebruikt. Zo kan de deursensor van de voordeur er voor zorgen dat automatisch het licht in de hal aan gaat als de deur wordt geopend. En de infrarood sensor schakelt de verwarming in de ruimte aan en uit. Zo combineer je veiligheid met gemak en energiebesparing.

Een leuk voorbeeld van multifunctionele toepassingen is de webcam. Webcams worden steeds vaker gebruikt bij het vangen van boeven. Een filmpje of foto is zo gemaakt als iemand het alarm activeert, vaak nog voordat de boef het huis heeft betreden. De politie heeft veel aan die beelden om boeven op te sporen. Hetslimmehuis gebruikt een webcam die nog meer kan dan alleen beeldjes opnemen.

Zo zit er bijvoorbeeld een infrarood detector (PIR) ingebouwd. Daardoor hebben we geen extra detector meer nodig voor het schakelen van het alarm of de verwarming. Er zit een wit LED lampje ingebouwd dat ‘s nachts een flauw licht geeft, net voldoende om te voorkomen dat je struikelt over spullen die op de grond liggen. Ook een bijdrage aan veiligheid dus. En er zit een geluid detector in die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om je te attenderen op huilende kinderen of blaffende honden. Kortom, de webcam is écht een slim apparaat dat bijdraagt aan actieve en passieve veiligheid in en om het huis.

En slimme boeven die de webcam stuk slaan en zo denken dat ze onzichtbaar zijn, hebben het mis. De beelden worden direct verstuurd naar het Internet. Veilig en afgeschermd. Want daar was de webcam natuurlijk als eerste voor bedoeld. Wil je meer weten over hoe een webcam jouw slimme huis kan beveiligen of gewoon andere slimme schakelingen voor je kan uitvoeren als het alarmsysteem niet wordt gebruikt? Neem dan contact op met ons, bijvoorbeeld via onze Facebook pagina.

By |2015-02-28T14:08:00+01:00februari 28th, 2015|Smart Home|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: